dinsdag 28 januari 2014

Spinaziesoepje

Verse Spinaziesoep

Dit is waarschijnlijk een van de makkelijkste soepjes om te maken en je hebt weinig ingrediënten nodig. Vol vitaminen en ijzer, wat wil je nog meer?! Lekker als voorgerecht, lichte lunch of tussendoortje. De eieren kan je weglaten, maar vind ik altijd erg lekker in combinatie met spinazie.

Dit heb je nodig voor 2 personen (voorgerecht):
450 gr verse spinazie
0,5 liter groentenbouillon
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 eetl. creme fraiche
2 (hard)gekookte eieren
eetl. kokosolie
peper

Bereiden:
Laat de kokosolie warm worden in een soeppan en bak hierin de knoflook en ui glazig.
Voeg de spinazie toe en schep om tot het geheel geslonken is. Giet de bouillon erbij en breng het langzaam aan de kook. Laat 10 minuutjes doorkoken. Pureer de soep tot een glad geheel en schep de creme fraiche erdoor, laat nog 5 minuten koken. Snijd ondertussen de eieren in kleine stukjes.
Breng de soep op smaak met verse gemalen peper en schep in kommetjes. Verdeel de stukjes ei over de kommetjes. 

Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡

maandag 20 januari 2014

Pompoen met Rozemarijn & Feta

Pompoen uit de oven met Rozemarijn en Feta
Lekker bijgerecht deze pompoenblokjes uit de oven en helemaal handig als je pompoen over hebt, als je bijvoorbeeld deze lasagne hebt gemaakt. Dit is een typisch restjes-dag gerecht bij ons thuis, opmaken wat er in huis is en altijd proberen daar iets lekkers van te maken.

Dit heb je nodig:

blokjes pompoen
3 takjes rozemarijn
4 eetlepels olijfolie
1 theel. chilipepertjes (gedroogd)
1 theel. honing of agavesiroop
50 gr feta
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Meng de olijfolie, chilipepertjes en de honing. Hussel de pompoenblokjes door deze dressing en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout. Leg de takjes rozemarijn tussen de pompoen. Bak de pompoen in 35 - 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Verdeel vervolgens de feta over de nog warme pompoen.

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

vrijdag 17 januari 2014

Home Made Currypasta



Niets lekkerder (en leuker) dan een gerecht van begin tot eind zelf bereiden. Zo ook deze currypasta, de basis van een goede curry. Tegenwoordig verkopen ze zelfs bij de appie best aardig spul, waarvan je de verpakking open knipt en zo in de pan kiept. Toch ben ik voorstander om zoveel mogelijk vers te bereiden, want moeilijk is het niet, je weet precies wat er in gaat en verser kan het niet. Als je regelmatig kookt, heb je waarschijnlijk al een voorraadje kruiden opgebouwd en hoef je ook geen eindeloze boodschappen te doen.

Gebruik rode peper naar smaak, voor mensen die niet van pittig eten houden, gebruik één rode peper zonder pitjes. Normaal gebruik ik er twee, zonder pitjes, maar hou je van heel pikant, gooi dan de pitjes er vooral bij. Zelf kan je met de verse kruiden (peterselie, basilicum, koriander) afwisselen, meest gebruikt in curry's is koriander, maar daar houdt niet iedereen van.

Het recept van de curry die ik uiteindelijk heb gemaakt, komt komende week online.

Maak deze curry eens voor iemand speciaal, iemand die het verdiend heeft! Eigenlijk is het zo klaar en zó lekker!!! Spread the love! ♡


Dit heb je nodig als basis voor 4 personen:
2 spaanse pepers, fijngehakt
1 bosuitje, in ringetjes
1 witte ui, fijngesneden
5 tenen knoflook, geperst
2 cm gember, geschild en fijngeraspt
3 eetl. koriander of peterselie
3 eetl. basilicum
3 citroenblaadjes
1 stengel citroengras, buitenste laag eraf, binnenste (witte) deel fijngesneden
1 eetl. (geroosterd) paprikapoeder
1 eetl. kerrie masala
2 theel. gemalen komijn
1 theel. kurkuma
1 theel. suiker
1 theel. zout


Bereiding:
Doe alle ingredienten samen in een keukenmachine en mix het geheel goed door. Wanneer het niet goed mixt doe er een klein scheutje kokosolie door.

In het mooie blauwe busje zit geroosterd paprikapoeder
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

zondag 5 januari 2014

Vijgenbloemen met Geitenkaas

Aller eerst wens ik je een heel erg mooi nieuwjaar, waarin al je dromen mogen uitkomen! Ik hoop dat je hele gezellige en warme feestdagen hebt gehad, met lekker eten en genoeg drankjes.

Een aantal weken geleden had ik een Sinterklaas etentje met vriendinnetjes en vooraf aten we verse vijgen, uit de oven, met geitenkaas en parmaham. Alexandra (Ali B) had heerlijk gekookt en we werden echt verwend. Dit gerechtje is op haar voorgerecht geïnspireerd. De parmaham was ik namelijk vergeten te kopen, maar ook zonder is het heerlijk!
Ik heb 3 vijgen per persoon gebruikt, omdat we twee kleine gerechten aten deze avond. Als er nog een hoofdgerecht volgt zijn 2 vijgen per persoon ook voldoende.

De vijgen gaan in de oven, de schil wordt hierbij zacht en kan gewoon gegeten worden, de vijgen dus wel even goed wassen. 

De boodschappen voor dit gerecht heb ik gehaald bij de Landmarkt in Schellingwoude. Als je daar nog nooit geweest bent; ga eens een kijkje nemen! Grote winkel met veel mooie producten.  

Verse vijgen uit de oven met Geitenkaas en Balsamicoazijn

Dit heb je nodig voor 2 personen:

4 - 6 verse en rijpe vijgen, gewassen
2 handjes rucola
100 gr geitenkaas (vers)
handje pijnboompitten
3 takjes tijm
scheutje balsamicoazijn stroop
scheutje olijfolie
zout
peper 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie. Neem de gewassen vijgen en droog deze voorzichtig met een theedoek. Snijd er van bovenaf een kruisje in zodat de vijg als het ware open valt. Snijd niet te ver in!

Leg de vijgen in de ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Druppel vervolgens wat balsamicoazijn in de vijgen en bestrooi licht met peper en zout. Rits de tijmblaadjes van de takjes en verdeel over de vijgen.  
Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar en warm. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Verdeel de rucola alvast over twee borden en besprenkel met olijfolie. Haal de vijgen uit de oven en leg ze op de bedjes van rucola, verdeel de olijfolie-balsamicodressing uit de ovenschaal over de vijgen. Verdeel de verse geitenkaas over de borden en strooi de pijnboompitten erover.

Het zoete van de Vijgen past perfect bij het zoute van de Geitenkaas
Eet lekker!
Eat well. Love life. ♡