woensdag 14 mei 2014

Tomaat - Kikkererwtensoep











Afgelopen weekend was het behoorlijk herfstweer; storm, regen en onweer, alles is voorbij gekomen. Gelukkig hier en daar ook een klein zonnetje. Op het strand waren we erg blij met ons kacheltje, deze hebben we wel nodig gehad, maar was is het heerlijk om die regen op het dak te horen tikken. Natuurlijk kijken we uit naar hartje zomer, 20 graden of meer en volle bak zon, maar dit weekend hebben we ons ook prima vermaakt, al vinden we nog steeds overal zand terug.

Het enige wat ik nodig heb met dit weer is een grote kom lekkere, verse soep en natuurlijk een goed glas rode wijn. Ach ja, zo komen we de dag wel door! 

Dus vandaag een recept voor tomaat - kikkererwtensoep, perfect als lunch of avondeten met een salade en wat brood.


Dit heb je nodig:

6 rijpe tomaten (bv. roma), fijngehakt
1 blik tomatenblokjes 
1 blik kikkererwten, uitgelekt
1 liter groentebouillon
1 ui, fijngehakt
3 tenen knoflook, geperst
1 eetl. fijne suiker
1 theel. gemalen komijn
1 theel. zout
peper
bosje basilicum
kokosolie om in te bakken

Bereiden

Neem ruime pan met dikke bodem en laat de kokosolie hierin smelten. Bak de ui 5 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook en komijn toe en laat mee bakken. Voeg de bouillon toe en daarna de verse tomaten en de tomatenblokjes. Breng op laag vuur aan de kook en voeg vervolgens suiker, zout en flink wat vers gemalen peper toe. Laat 20 minuten rustig pruttelen en laat de laatste 5 minuten de kikkererwten meekoken. 

Mix de soep in de blender of met een staafmixer. Hij hoeft niet helemaal glad te worden, er mogen stukjes kikkererwt en tomaat zichtbaar blijven.

Maak de soep af met wat blaadjes basilicum en genieten maar!


 Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡