vrijdag 17 januari 2014

Home Made Currypasta



Niets lekkerder (en leuker) dan een gerecht van begin tot eind zelf bereiden. Zo ook deze currypasta, de basis van een goede curry. Tegenwoordig verkopen ze zelfs bij de appie best aardig spul, waarvan je de verpakking open knipt en zo in de pan kiept. Toch ben ik voorstander om zoveel mogelijk vers te bereiden, want moeilijk is het niet, je weet precies wat er in gaat en verser kan het niet. Als je regelmatig kookt, heb je waarschijnlijk al een voorraadje kruiden opgebouwd en hoef je ook geen eindeloze boodschappen te doen.

Gebruik rode peper naar smaak, voor mensen die niet van pittig eten houden, gebruik één rode peper zonder pitjes. Normaal gebruik ik er twee, zonder pitjes, maar hou je van heel pikant, gooi dan de pitjes er vooral bij. Zelf kan je met de verse kruiden (peterselie, basilicum, koriander) afwisselen, meest gebruikt in curry's is koriander, maar daar houdt niet iedereen van.

Het recept van de curry die ik uiteindelijk heb gemaakt, komt komende week online.

Maak deze curry eens voor iemand speciaal, iemand die het verdiend heeft! Eigenlijk is het zo klaar en zó lekker!!! Spread the love! ♡


Dit heb je nodig als basis voor 4 personen:
2 spaanse pepers, fijngehakt
1 bosuitje, in ringetjes
1 witte ui, fijngesneden
5 tenen knoflook, geperst
2 cm gember, geschild en fijngeraspt
3 eetl. koriander of peterselie
3 eetl. basilicum
3 citroenblaadjes
1 stengel citroengras, buitenste laag eraf, binnenste (witte) deel fijngesneden
1 eetl. (geroosterd) paprikapoeder
1 eetl. kerrie masala
2 theel. gemalen komijn
1 theel. kurkuma
1 theel. suiker
1 theel. zout


Bereiding:
Doe alle ingredienten samen in een keukenmachine en mix het geheel goed door. Wanneer het niet goed mixt doe er een klein scheutje kokosolie door.

In het mooie blauwe busje zit geroosterd paprikapoeder
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡