woensdag 10 juli 2013

Tomatensalsa

Tomatensalsa voor op een toastje of stevig brood
Het lijkt wel zomer! Heerlijk zoveel zon de afgelopen dagen, genoten van strand en zee. Ik merk zelf dat ik na zo'n dag weinig zin heb om nog lang boven allemaal warme potten en pannen te staan. Veel liever maak ik een aantal koude gerechtjes, die makkelijk meegenomen kunnen worden voor bijvoorbeeld een picknick. Net zoals de salade van spelt of de frisse couscous maaltijd. Niets fijners dan met een goed glas wijn en een lekker bordje eten genieten van een mooie zonsondergang. Daarom dus vandaag een klein receptje voor een tomatensalsa, fris en pittig tegelijk, lekker voor op brood of toast.
Gebruik altijd goede, pure olijfolie, bijvoorbeeld de Spaanse van LA Organic. 

San Marzano vleestomaten
Dit heb je nodig:

2 vleestomaten (bv. San Marzano)
1 eetlepel kappertjes
handje verse basilicum
1/2 theelepel chilipeper
1 bosuitje, in dunne ringetjes
1 eetl. olijfolie
snufje zout

Bereiden:

Snijd de tomaat in fijne stukjes, voeg alle ingredienten in een kommetje, meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met wat zout.

Bosuitje
Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡