vrijdag 7 juni 2013

VITELLO TONATO ♡


Vitello Tonato
Vitello tonato, deze Italiaanse klassieker blijft favoriet hier in huis. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst over dit hemelse gerecht hoorde, leek het me een nogal rare combinatie, vlees met een vissaus, maar de smaak bleek verrukkelijk! Fijn, want het is super snel klaar en je kan alles van te voren bereiden. Handig dus als je een dinertje organiseert, ook voor grote groepen perfect! Zorg er wel voor dat je bio kalfsvlees neemt en bio albacore tonijn, bijvoorbeeld van het merk Phare d'Eckmuhl. Met name voor de tonijn van groot belang, omdat er veel dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels vast komen te zitten in de netten van tonijn vissers en vervolgens dood gaan. Heftig toch? De albacore tonijn wordt met een handlijn gevangen, waardoor er geen bijvangst is, goede oplossing, lijkt mij.

Onderstaand recept is voor 4 personen als voorgerecht, maar kan ook prima als hoofdgerecht met z'n tweetjes gegeten worden. Heerlijk met een groene salade en wat brood!


Dit heb je nodig voor 4 personen (voorgerecht):

Tonijnsaus
300 gram kalfsfricandeau, dun gesneden
1 blikje bio albacore tonijn in olijfolie
5 ansjovisjes
handjevol kappertjes (normaal of gezouten)
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel creme fraiche
sap van 1/2 citroen
bosje peterselie
peper

Bereiding

Voorbereiding:
Laat de tonijn uitlekken en doe in een kom, roer door met een vork, zodat de tonijn geen klontjes meer vormt. Snijd de ansjovis, peterselie en kappertjes (gezouten kappertjes eerst afspoelen) fijn en doe bij de tonijn in de kom. Bewaar een beetje peterselie voor het opdienen. Voeg de yoghurt, mayo en creme fraiche toe en roer het geheel goed door. Tot slot voeg je het citroensap toe, meng goed en breng eventueel op smaak met peper.

Voor het opdienen:
Verspreid de plakjes kalfsvlees op een groot bord, schep de tonijnsaus over het vlees en bestrooi met peterselie.
Buon Appetito!

Gezouten kappertjes
Vitello Tonato met stukjes speltbrood

Eet lekker!

Eat well. Love life. ♡

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je reactie! ♡